Zoeken

Mohamed Katir: "Ik ben geen Marokkaanse atleet, ik vertegenwoordig Marokko niet"

6 augustus 2021 - 12:40 - Sport

©

Mohamed Katir behaalde eerder deze week zijn ticket voor de finale van de 5000 meter op de Olympische Spelen in Tokio. De Spaanse atleet van Marokkaanse afkomst heeft na zijn overwinning opnieuw zijn trouw aan Spanje moeten bewijzen.

Katir, die "het fenomeen" van de Spaanse atletiek wordt genoemd, heeft drie records op zijn naam staan in Spanje, op de 1500, 3000 en 5000 meter. Hij won de halve finale op de 5000 meter in Tokio met een tijd van 13:30.10.

"Het was moeilijk voor mij om de finale te bereiken. Er zijn hier uitstekende atleten, maar dankzij mijn harde werk is het me gelukt.", verklaarde Katir in een interview met COPE na zijn overwinning. "Ik ben heel competitief, ik ga vechten en van de finale dromen.", vervolgde hij.

De 23-jarige atleet benadrukte nogmaals dat hij de Spaanse nationaliteit heeft en voor Spanje rent. "Ik kom uit Muleño (Murcia), ik ben Spaans, ik ben geen Marokkaanse atleet, ik vertegenwoordig Marokko niet.", verklaarde hij aan het medium.

Katir, die op 4-jarige leeftijd met zijn ouders Marokko verliet om zich in Spanje te vestigen, heeft sinds 2019 de Spaanse nationaliteit. Hij loopt vandaag de finale van de 5000 meter in Tokio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team