Zoeken

Soufiane El Bakkali bezorgt Marokko eerste medaille op Olympische Spelen

3 augustus 2021 - 12:40 - Sport

©

De Marokkaanse atleet Soufiane El Bakkali heeft maandag op de Olympische Spelen van Tokio, de gouden medaille gewonnen in de finale van de 3000 m steeple. Met een tijd van 8:08.90 versloeg hij de Ethiopiër Girma en de Keniaan Kigen.

Na de kwalificatie voor de finale behoorde Soufiane El Bakkali tot de favorieten voor de laatste etappe. De atleet (3000 m steeplechase) werd olympisch kampioen en redt daarmee de eer van Marokko, dat tot dan toe alleen maar mislukkingen had verzameld.

Lees ook: Enige Marokkaanse worstelaar op Olympische Spelen geeft op

El Bakkali uitte maandag zijn immense vreugde over het winnen van de eerste medaille voor Marokko in de 3000 m steeple op de Olympische Spelen van Tokio. Hij benadrukte dat deze olympische titel de vrucht is van vele jaren van werk.

Ook de Marokkaanse delegatie is opgetogen over de prestatie van Soufiane El Bakkali, de 25-jarige atleet die Marokko zijn eerste medaille bezorgt sinds het begin van deze Spelen. El Bakkali is de tweede Marokkaan die een medaille wint op deze afstand, na het brons van Ali Ezzine in 2000 in Sydney.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team