Zoeken

Mohamed Azzaoui vermist na ontvoering in Antwerpse drugsmilieu

5 maart 2023 - 13:00 - Wereld

©

De 49-jarige Mohamed Azzaoui uit Wilrijk werd bijna twee weken geleden ontvoerd op de snelwegparking in Waarloos, in de provincie Antwerpen. De ontvoerders hebben vrijdag een video verspreid waarin het gegijzelde slachtoffer het heeft over ’King’ en ’Smiley’, die betrokken zouden zijn bij de diefstal van een vermiste lading cocaïne.

Azzaoui had op woensdag 22 februari ’s avonds een afspraak op een snelwegparking in Waarloos, langs de E19 richting Antwerpen. Op camerabeelden is te zien hoe hij daar door meerdere verdachten in een zwarte VW Golf wordt geduwd en naar een onbekende locatie wordt gebracht, schrijft VRT Nieuws.

Lees ook: Folterkamers van Mocro Maffia ontdekt in Marbella

Een dag later doken in het criminele milieu schokkende beelden op van Azzaoui. Daarin zit hij bijna naakt op een stoel met handboeien op. Uit de beelden is op te maken dat hij werd mishandeld. Op een ander filmpje is Mohamed Azzaoui te zien met handboeien om. "King heeft die 1000 kilo meegenomen. Hij moet terechtkomen", zegt hij. "King ging die zogezegd aan ’Smiley’ geven." Afgelopen woensdag werd opnieuw een filmpje verspreid waarin Mohamed Azzaoui zijn handen verborgen houdt onder een grote handdoek. Op die video zegt Azzaoui enkel: "Het is 1 maart en ik leef nog." Zijn familie vreest voor zijn leven en ook het parket spreekt van een mogelijk acute gevaarsituatie.

Lees ook: Mocro Maffia bedreigt Europa en Noord-Afrika

De federale gerechtelijke politie startte meteen een onderzoek, maar voorlopig is nog geen doorbraak in de zaak. Toch is het vrijwel zeker dat de ontvoering verband houdt met de diefstal van een grote lading cocaïne in de haven van Antwerpen vorige week. De onderzoeksrechter vraagt mensen die informatie hebben zelf geen initiatief te nemen, maar zo snel mogelijk de politie te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300.

Bladna.nl