Zoeken

In Antwerpen ontvoerde Mohamed Azzaoui na een maand vrijgelaten

30 maart 2023 - 22:00 - Wereld

©

De 49-jarige Mohamed Azzaoui uit Wilrijk is door zijn ontvoerders in goede gezondheid vrijgelaten. Hij werd een maand geleden ontvoerd aan een tankstation langs de E19. De zaak wordt gelinkt aan het drugsmilieu.

Mohamed Azzaoui is afgelopen weekend vrijgelaten door zijn ontvoerders. De gewezen portier werd op 22 februari naar een afspraak gelokt op de snelwegparking langs de E19, waar hij in een zwarte Volkswagen Golf werd meegesleurd. De ontvoerders zouden Serviërs zijn die dachten dat Mo Azzaoui verantwoordelijk was voor de verdwijning van een lading van 1,2 ton cocaïne in februari, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Mohamed Azzaoui vermist na ontvoering in Antwerpse drugsmilieu

Vrij snel na de ontvoering gingen er beelden rond waarop het slachtoffer bijna naakt te zien was, terwijl hij geboeid zat op een stoel. Het leek er ook op dat hij mishandeld was. Het gerecht sprak toen van een mogelijk "acute gevaarsituatie". De federale politie Antwerpen onderzocht de zaak. Toen dit een tiental dagen later niets opleverde, werd er ook een opsporingsbericht verspreid. Daarna maakten de ontvoerders een tweede filmpje publiek, waarin de gehandboeide Mo Azzaoui vetrelde dat ’King’, met name Naïs A. en zijn kompaan ’Smiley’, verantwoordelijk waren voor de diefstal van de 1,2 ton cocaïne.

Lees ook: Marokkanen opgepakt voor reeks ontvoeringen in Marbella

Volgens bronnen uit zijn omgeving hebben de ontvoerders van de Antwerpse ex-portier ingezien dat ze hem verward hebben met een andere drugscrimineel die er met 1,2 ton cocaïne vandoor zou zijn gegaan. Hij werd in de nacht van zondag op maandag geblinddoekt afgezet in Nederland, in de buurt van het huis van zijn familie. "Alles berust op een misverstand. Daarom is hij ook vrijgelaten", zo laten bronnen in zijn omgeving horen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team