Zoeken

Prinses Amalia terug in Nederland na bedreigingen Mocro Maffia

19 april 2024 - 22:45 - Wereld

©

Prinses Amalia, die meer dan een jaar geleden gedwongen werd te verhuizen naar Madrid vanwege bedreigingen van de Mocro Maffia, is terug in Nederland. Ze woont al enkele maanden in Amsterdam en zet haar studie politicologie, psychologie, recht en economie voort.

In oktober 2022, net toen ze in Amsterdam ging studeren, moest Amalia haar plannen om in een studentenhuis te wonen opgeven vanwege veiligheidskwesties. "Ze is niet meer naar buiten geweest. Dat betekent dat ze niet in Amsterdam woont", vertelde koningin Maxima destijds bezorgd.

Lees ook: Prinses Amalia mag huis niet uit door bedreigingen Mocro-maffia

De Mocro Maffia had de jonge prinses met ontvoering bedreigd. In februari 2023 liet Amalia weten dat ze "het normale studentenleven miste" tijdens een staatsbezoek aan de Cariben met haar ouders. Ze voegde toe dat ze graag een normaal leven wilde leiden zoals leeftijdsgenoten, maar dat de realiteit "helaas anders was". Om te ontsnappen aan de dreigende ontvoering, week de Nederlandse kroonprinses uit naar Madrid, Spanje.

Lees ook: Prinses Amalia bedreigd door Mocro-maffia

Meer dan een jaar na de bedreigingen van de Mocro Maffia is de 20-jarige prinses terug in Amsterdam en woont ze alweer enkele maanden in de stad, waar ze haar studie voortzet. De dreiging is echter niet geheel verdwenen, meldt NOS, waarbij wordt aangegeven dat er "maatregelen" zijn genomen om haar verblijf en studie mogelijk te maken. Woensdagavond nam Amalia deel aan haar eerste staatsbanket tijdens het staatsbezoek van koning Felipe VI en Letizia van Spanje aan Nederland, waar haar vader, koning Willem-Alexander, zijn gasten bedankte voor de inspanningen om zijn dochter te ontvangen, meldt 7sur7.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team