Zoeken

Gegevens Bilal Wahib misbruikt om nepprofiel aan te maken

31 maart 2021 - 20:00 - Cultuur

©

Nadat Bilal Wahib en zijn Mocro Maffia-collega Oussama Ahammoud recent permanent geblokkeerd werden, dook er toch nog een Facebookpagina van Wahib op. Het account blijkt niet door hemzelf te zijn aangemaakt.

RTL Nieuws kwam de Facebookpagina op het spoor nadat ze hierover berichtjes ontvingen. Dat was opvallend omdat acteur en zanger Bilal Wahib nog maar pas uitgesloten werd door Instagram en Facebook, naar aanleiding van een video waarop een minderjarige onder druk werd gezet om zijn geslachtsdeel te laten zien.

Ook in het oog lopend was dat het ging om een geverifieerde pagina, waarvoor je volgens de richtlijnen van Facebook een identiteitsbewijs voor moet overhandigen. De pagina was ook voorzien van een blauwe verificatiebadge, waarbij Facebook zelf meldde: "Facebook heeft bevestigd dat dit het authentieke profiel is van deze bekende persoon."

Het account is inmiddels verwijderd. In een reactie laat een woordvoerder van Facebook aan RTL-Nieuws weten: "We hebben dit account verwijderd vanwege het overtreden van onze regels ten aanzien van het maken van nepprofielen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team