Zoeken

Mishandelde homo Adouma vertelt over aanval

2 september 2017 - 15:00 - Gemeenschap

©

Adouma, bekende Marokkaanse YouTuber en homoseksueel, werd op vrijdag 25 augustus door drie mannen in Tanger mishandeld.

Adam Lahlou deelde na de aanval foto’s van zijn verwondingen met zijn 200.000 volgers op Facebook. De aanval vond twee dagen na een homofobe bericht op Facebook van filmmaker Mahmoud Frites met een foto van Adouma deelde.

In een interview met TelQuel vertelde de jongeman over de aanval. “De aanval vond plaats in het begin van de namiddag in een residentiële wijk van Tanger. Twee mannen hielden me tegen op straat en vertelden me dat ze een foto met me wilden. Een derde man kwam naar ons toe. Toen begonnen ze me uit te schelden. Ze probeerden mijn spullen te stelen maar ik had gelukkig niets waardevols bij me. Daarna mishandelden ze me met veel geweld.”

Adouma weigerde meer te zeggen over de beledigingen. Volgens hem werd hij zeker twintig minuten lang mishandeld. “De bewoners hoorden me roepen en kwamen naar buiten om te zien wat er aan de hand was, maar niemand deed iets. Ik vluchtte met een taxi. Ik moest in het midden van de straat gaan staan om hem te doen stoppen.”

De youtuber weigerde aangifte te doen bij de politie om problemen met zijn familie te vermijden en geen schriftelijke bewijzen achter te laten. “Ik ben bang van de politie. Een tijdje geleden scholden twee agenten me op straat uit. Ze riepen dat ik geen man was omdat ik homo ben.”

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team