Zoeken

Salaheddine Mezouar opnieuw minister van Economie

5 september 2013 - 20:00 - Marokko

©

Salaheddine Mezouar wordt getipt als nieuwe minister van Economie en Financiën in de regering Benkirane II, een functie dat hij reeds van 2007 tot 2011 uitoefende in de regering van Abbas El Fassi.

"Salaheddine Mezouar zal de volgende minister van Economie en Financiën zijn in de regering Benkirane II, dat in de komende tien dagen bekend zal worden gemaakt", meldt een anonieme bron aangehaald door Lakome.

Voor het ministerie van Begroting - afhangend van het ministerie van Economie en Financiën -, tot nu toe in handen van de PJD, zijn er drie opties. De eerste is dat Driss El Azami El Idrissi zijn job behoudt onder Mezouar. Een tweede oplossing is dat de twee afdelingen samen worden gevoegd. Een derde mogelijkheid is een vervanging en regelrechte vertrek Driss El Azami El Idrissi.

In Marokko bestaat er echter een twijfel over de duurzaamheid en de sterkte van regering Benkirane II. Tijdens de vorige verkiezingen gewonnen door de PJD, had de RNI-partij van Mezouar namelijk samen met andere partijen de G8-coalitie opgericht, met als enige doel de PJD te dwarsbomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team