Zoeken

Salaheddine Mezouar getipt als nieuwe parlementsvoorzitter in Marokko

5 november 2013 - 20:31 - Marokko

©

Salaheddine Mezouar, actuele minister van Buitenlandse Zaken in Marokko, wordt getipt als de volgende parlementsvoorzitter vanaf april 2014.

De baas van de RNI-partij zou bereidt zijn zijn ministerportefeuille op te geven om Karim Ghellab op te volgen, meldt Al Ousboue.

De zaak werd reeds intern besloten bij de RNI maar nog niet meegedeeld aan de PJD-partij. Tijdens de recente onderhandelingen tussen de RNI en de PJD voor de vorming van de regering Benkirane II had Salaheddine Mezouar het parlementsvoorzitterschap alvast opgeëist.

De RNI-partij heeft besloten om Mezouar het ministerie van Buitenlandse Zaken te laten runnen, om hem de tijd te geven sterke diplomatieke betrekkingen met het buitenland te ontwikkelen. Dit moet zijn toekomstige missie als parlementsvoorzitter vergemakkelijken.

Wanneer het zover is zal Mezouar, net zoals Karim Ghellab in december 2011 deed, zijn ontslag indienen als minister van Buitenlandse Zaken.

Een tijd lang werd de voormalige minister van Economische en Algemene Zaken Rachid Talbi El Alami als nieuwe parlementsvoorzitter aangekondigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team