Zoeken

Negen ministers nemen ontslag uit regering-El Fassi

28 december 2011 - 13:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft het ontslag van negen ministers van de regering El Fassi aanvaard. Dit leidt tot de beëindiging van de controverse over de niet grondwettigheid van de accumulatie van bevoegdheden, die de verkiezing van Karim Ghellab tot voorzitter van het parlement volgden, omdat hij gelijktijdig nog steeds minister van Transport was.

De ontslagnemenden zijn Salahdine Mezouar, Aziz Akhannouch, Anis Birou, Driss Lachguar, Mohamed Ameur, Ahmed Reda Chami, Mohand Laenser, Mohamed Ouzine en Yasmina Baddou. Allen werden maandag uitgenodigd om zich naar het voorzitterschap van de overheid te begeven om er hun ontslag, geparafeerd door het koninklijk kabinet, in ontvangst te nemen.

Het koninklijk paleis zou snel gereageerd hebben op de verzoeken tot ontslag van de ministers in kwestie, allen verkozen parlementsleden in de parlementsverkiezingen van 25 november, om een verkeerde interpretatie van de nieuwe grondwet, die de accumulatie van macht verbiedt, te vermijden.

Abbas El Fassi zou ook vorige week een regeringsraad bijeen geroepen hebben, om het probleem op te lossen van de afwezigheid van de wet op financiën, die het betalen van salarissen aan ambtenaren in januari zal toelaten, in afwachting van de goedkeuring van de nieuwe wet op financiën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team