Zoeken

Karim Ghellab, minister van Transport, neemt ontslag

21 december 2011 - 16:42 - Marokko

©

Karim Ghellab, maandag verkozen tot voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers, heeft net na zijn benoeming ontslag genomen als minister van Transport en Uitrusting.

Karim Ghellab werd verkozen door 222 stemmen voor en 82 tegen voor Mohamed Abou, kandidaat van de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI).

De nieuwe president van het Marokkaans parlement heeft zijn ontslag ingediend bij de uittredende regering van president Abbas El Fassi. Deze werd reeds goedgekeurd door Koning Mohammed VI. Jamal Benjelloun, secretaris-generaal bij het ministerie van Transport en Uitrusting is tijdelijk verantwoordelijk voor de lopende zaken van het departement.

Karim Ghellab, parlementslid voor de wijk Sbata in Casablanca, is de best genoteerde minister van regering El Fassi met een score van 8,5/10. Hij onderscheidde zich vooral tijdens zijn mandaat (9 jaar) door het opleggen van de nieuwe wegcode.

In een toespraak na zijn benoeming beloofde Karim Ghellab om van de de Tweede Kamer een weerspiegeling te maken van de Marokkaanse samenleving en een ruimte voor dialoog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team