Zoeken

Ministerraad buigt zich over veiligheid couscous

5 mei 2022 - 09:40 - Marokko

©

Op donderdag 5 mei zal de Raad van ministers zich onder meer buigen over de kwaliteit en de veiligheid van de Marokkaanse couscous.

De wekelijkse ministerraad zal worden gehouden onder het voorzitterschap van premier Aziz Akhannouch en zal drie ontwerp-decreten behandelen. Het eerste heeft te maken met de speciale commissie die belast is met de homologatie van de opleiding op het gebied van de forensische geneeskunde, voor artsen die werkzaam zijn in de gemeentelijke diensten voor hygiëne en sanitaire voorzieningen, onder het gezag van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Marokko: "Couscous is 100% Marokkaans"

In een verklaring van de regering wordt aangegeven dat het tweede ontwerpdecreet, dat donderdag zal worden behandeld, betrekking heeft op de kwaliteit en de sanitaire veiligheid van couscous en andere deegwaren die in Marokko in de handel worden gebracht. Het derde ontwerp-besluit betreft de goedkeuring van het Nationaal Plan voor de Kustlijn.

Lees ook: Couscous behoort voortaan tot het immaterieel erfgoed van Unesco

De raad zal zich ook buigen over een memorandum van overeenstemming inzake een samenwerking op het gebied van toerisme en evenementen, dat op 7 februari werd ondertekend tussen Marokko en Qatar. Het laatste punt op de agenda is de behandeling van de voorstellen voor benoemingen in hoge functies, overeenkomstig de bepalingen van artikel 92 van de Grondwet, zo besluit het communiqué.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team