Zoeken

Marokkaanse regering bespreekt verlening noodtoestand

27 september 2022 - 17:00 - Marokko

©

Aanstaande donderdag staan verschillende kwesties op de agenda van de regeringsraad onder voorzitterschap van regeringsleider Aziz Akhannouch. Het gaat onder meer om de bespreking van de verlenging van de noodtoestand op gezondheidsgebied in Marokko.

Verwacht wordt dat de regering de noodtoestand op gezondheidsgebied opnieuw zal verlengen. Marokko blijft kampen met coronabesmettingen die soms dodelijk zijn. De cijfers van enkele maanden geleden zijn echter nog lang niet bereikt.

Lees ook: Noodtoestand in Marokko opnieuw verlengd

Tijdens deze zitting zal de regeringsraad zich ook buigen over wetsontwerpen tot wijziging van het Wetboek van Koophandel en tot vaststelling van overgangsbepalingen voor betalingstermijnen, aldus een verklaring van het kabinet van de regeringsleider.

Lees ook: Covid-19 Marokko: einde tweede Omikrongolf

Ook staat op de agenda de bespreking van de op 16 december 2009 in Dakar aangenomen statuten van de Afrikaanse Commissie voor de Burgerluchtvaart en een wetsontwerp tot goedkeuring van de bijbehorende tekst. Het laatste punt op de agenda is de behandeling van voorstellen voor de benoeming van topfunctionarissen zoals voorzien in artikel 92 van de Grondwet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team