Zoeken

Marokko hoopt in mei op collectieve immuniteit

17 januari 2021 - 17:20 - Marokko

©

Nu de landelijke vaccinatiecampagne tegen het coronavirus op het punt van beginnen staat, verwacht de Marokkaanse minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, dat er begin mei collectieve immuniteit wordt bereikt. De minister hanteert een immunisatieschema van 12 weken.

Volgens de minister is er naar de maatstaven van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) sprake van collectieve immuniteit als 60% van de bevolking is ingeënt tegen het coronavirus, meldt persbureau MAP. De Marokkaanse overheid streeft echter naar een vaccinatiegraad van 80% om het koninkrijk te verlossen van de pandemie.

Ook meldt minister Ait Taleb dat alle voorzorgsmaatregelen worden genomen om de campagne volgens strikte gezondheidsregels te laten verlopen. Volgens hem zal de tijd uitwijzen of één vaccinatiecampagne voldoende zal zijn, of dat het wellicht nodig is dat er jaarlijks ingeënt wordt tegen het coronavirus. Het is nog niet duidelijk hoe lang de gevaccineerde personen immuun blijven voor het coronavirus.

Verder zei Ait Taleb dat de exacte datum waarop de vaccinatiecampagne van start gaat, pas bekend wordt op het moment dat Marokko de eerste doses heeft ontvangen. Ook wijst hij erop dat er veel logistieke en personele middelen nodig zijn voor de vaccinatiecampagne. De minister roept alle Marokkanen op om een bijdrage te leveren aan het vlotte verloop van de campagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team