Zoeken

Ex-minister Marokko aangeklaagd voor verduistering en corruptie

23 september 2013 - 21:47 - Marokko

©

Een voormalige minister uit de regering van Karim Amrani (1983-1985), verscheen vrijdag voor de rechter in Marrakech. De man wordt beschuldigd van verduistering van overheidsgeld tijdens zijn ambtstermijn als gemeentevoorzitter van Essaouira tussen 1997 en 2003.

Samen met 10 medeplichtigen, waaronder Kamerleden, vastgoedontwikkelaars en de baas van een sportclub in Essaouira, wordt de politicus vervolgd voor corruptie, verduistering van publiek geld, valsheid in geschrifte en het uitleveren van valse gemeentevergunningen.

De hoofdverdachte moest maandag gehoord worden door de strafkamer voor financiële misdrijven bij het Hof van Beroep van Marrakech.

De zaak kwam aan het licht in 2003, toen Asmaa Chaabi, dochter de van miljardair Miloud Chaabi, tot stadsvoorzitster van Essaouira werd benoemd. Kort nadien diende ze een klacht in tegen de voormalige minister voor verspilling van publiek geld.

Het is de tweede corruptiezaak in een week tijd waarbij volksvertegenwoordigers betrokken zijn. Afgelopen dinsdag had het Hof van Beroep in Fez, een Kamerlid van de RNI-partij tot een jaar cel veroordeeld voor verduistering van publieke middelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team