Zoeken

Primeur, Driouch werft buitenlandse artsen aan

5 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Provincieraad van Driouch heeft een opmerkelijk initiatief genomen om het tekort aan artsen in de provincie aan te pakken. Maandag gaf de raad groen licht voor de komst van 15 nieuwe artsen, waaronder buitenlandse specialisten, naar de lokale gezondheidscentra.

Onder de nieuwe artsen bevinden zich een Tunesische vrouw en twee mannen uit Guinee-Bissau. Ze zijn allen afgestudeerd aan de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van Oujda. Ze voegen zich bij de artsen die al in de provincies Nador en Driouch werkzaam zijn.

Lees ook: Marokko opent deuren voor buitenlandse artsen

Dit is een primeur voor de provincie Driouch, die al jarenlang kampt met een tekort aan artsen. Het initiatief heeft als doel dit tekort te dichten en de druk op het provinciale ziekenhuis, dat vaak overbelast is, te verlichten.

Mustapha Benchaib, voorzitter van de Provincieraad, benadrukte dat de nieuwe artsen de hele week in de gezondheidscentra aanwezig zullen zijn. Hierdoor kunnen ze de burgers zorg in de buurt aanbieden, waardoor ze lange en zware reizen naar het provinciaal ziekenhuis vermijden.

In december vorig jaar kondigde minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming Khaled Ait Taleb tijdens een interventie in het Parlement de publicatie aan van de uitvoeringsbesluiten van de wet op de gezondheidszorgfunctie.

Lees ook: Marokko: professionals willen geen buitenlandse artsen

Deze maatregel beoogt de komst van buitenlandse medische professionals te stimuleren en zo de menselijke middelen in de gezondheidszorg in Marokko te verbeteren. Ait Taleb benadrukte dat dit initiatief plaatsvindt in een context van internationale concurrentie om medische talenten aan te trekken, en erkende de algehele noodzaak om het personeel in dit cruciale domein te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team