Zoeken

Minder schapen geslacht voor Eid ul-Adha in Nederland

28 juli 2021 - 16:20 - Wereld

©

In Nederland zijn dit jaar, vergeleken met vorig jaar, minder dieren geslacht voor Eid ul-Adha. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Volgens de dienst werden voor Eid ul-Adha eerder deze maand ongeveer 37.000 dieren geslacht in Nederland. In 2020 waren dat er nog 47.000.

Ook meldt de NVWA dat de regels goed werden nageleefd tijdens het Offerfeest dit jaar. In enkele slachterijen moest het werk wel tijdelijk worden onderbroken om hygiënische redenen of vanwege een tekort aan gekwalificeerd personeel.

Lees ook: Illegale schapenslachterij opgerold in Gelderland

Er werden ook twee illegale slachterijen ontdekt, beiden in Gelderland. Een van deze slachterijen lag achter een woonhuis en de tweede slachtplaats lag op een boerderij. Daar waren al zes schapen geslacht. Twee schapen die nog leefden werden aan de Comité Dierennoodhulp toevertrouwd.

Vermeldenswaardig is dat meer dan de helft van de dieren voor Eid ul-Adha, bedwelmd werden geslacht. In Nederland is het nog steeds mogelijk om dieren onbedwelmd te slachten. Dat kan echter alleen in de aanwezigheid van dierenartsen van de NVWA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team