Zoeken

500 miljoen dirham verdwenen uit stadhuis Casablanca

11 juli 2022 - 20:20 - Marokko

©

Een audit van het beheer van de overheidsfinanciën op het stadhuis van Casablanca heeft onregelmatigheden in de fondsen van de districten aan het licht gebracht. 500 miljoen dirham zijn verdwenen voor culturele en sociale programma’s, aldus burgemeester Nabila Rmili.

Deze fondsen zijn overschotten van vorige begrotingen en moesten gebruikt worden om de beleids- en ontwikkelingsplannen opnieuw te bepalen, aldus de burgemeester. Bij de laatste bijzondere vergadering van de gemeenteraad heeft zij scherp uitgehaald naar de leiders van de 16 wijken, meldt Assabah.

Lees ook: Verdwijning 370.000 dirham uit bankfiliaal Settat

Tijdens de vergadering gaf Rmili de wijkleiders te kennen dat, als ze weigeren mee te werken, zij gedwongen zal zijn "de toepasselijke wetten in werking te stellen om het geld terug te vorderen". Het is volgens haar geld dat niet geïnvesteerd kon worden in wijkplannen om aan de verwachtingen van de bewoners van de stad te voldoen.

Om de verschillende sociale, culturele en sportieve activiteiten en de wijkprogramma’s te kunnen uitvoeren, heeft de voorzitter van het gemeentebestuur van Casablanca aangekondigd dat de stad "de fondsen voor de wijken met 7 tot 10% zal verhogen".

Lees ook: Marokko: 12 miljoen dirham van Dar As-Sikkah verdwenen

Bij de nieuwe verdeling van de middelen is rekening gehouden met het aantal inwoners in elk district, met een verhoging van de middelen voor drie districten, volgens dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team