Zoeken

Verdwijning 370.000 dirham uit bankfiliaal Settat

10 juli 2022 - 17:00 - Marokko

©

De Koninklijke Gendarmerie heeft een onderzoek ingesteld om de personen te identificeren en te arresteren die 370.000 dirham in contanten gestolen hebben uit een bankfiliaal in Ras El Ain Chaouia, bij Settat.

De diefstal vond plaats op maandagochtend in een bankfiliaal van Barid Al-Maghrib (Post Marokko). De werknemers ontdekten dat de vermoedelijke dieven de bank waren binnengedrongen door een opening in een van de muren te maken, meldt de krant Al Akhbar. Om hun buit veilig te stellen, vernielden zij een aantal apparaten in de inrichting, waaronder de metalen kluis en de beveiligingscamera’s.

Lees ook: Bankovervaller met "explosieve gordel" opgepakt in Casablanca

Het bankpersoneel lichtte de Koninklijke Gendarmerie in. De plaats van het misdrijf werd onderzocht door een speciaal team met getrainde snuffelhonden.

Lees ook: Marokko: bankier berooft klanten van miljoenen

Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat de dieven in een voertuig naar het bankfiliaal waren gereden. Ter plaatse maakten ze een gat in de muur om binnen te komen. Eens binnen braken zij een metalen kluis open die 370.000 dirham bevatte. De Koninklijke Gendarmerie zet haar zoektocht voort om de daders te identificeren en te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team