Zoeken

Marokko: 12 miljoen dirham van Dar As-Sikkah verdwenen

6 juli 2019 - 11:00 - Economie

©

Tijdens een geldtransfer van Dar As-Sikkah naar de Centrale Bank in Tetouan zou 12 miljoen dirham op een raadselachtige manier zijn verdwenen.

Assabah bericht dat het geld nog maar net in Dar As-Sikkah was gedrukt en werd gestolen tijdens de transfer naar de Centrale Bank van het Noorden. Het geld werd in een gepantserd geldtransportwagen vervoerd. De wagen werd bovendien door meerdere andere voertuigen geëscorteerd en passeerde via Kenitra, Larache en Tanger met Tetouan als eindbestemming.

De verdwijning van het geld werd pas in Tetouan ontdekt. Een verantwoordelijke van de Centrale Bank merkte dat de kisten met geld te licht waren. Hij vroeg toen dat het geld zou worden geteld, wat tot de ontdekking van de diefstal leidde. Verrassend is dat de kisten nog verzegeld waren.

Bank Al Maghrib doet samen met de Koninklijke Gendarmerie onderzoek naar de diefstal. De autoriteiten vermoeden dat het niet de eerste keer is dat geld van Dar As-Sikkah wordt gestolen, maar dat het enkel de eerste keer is dat de diefstal wordt ontdekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team