Zoeken

Miljardencontract belooft grote veranderingen voor Noord-Marokko

9 september 2023 - 10:00 - Economie

©

Volgens een nieuw overheidscontract zal Noord-Marokko bijna 1,8 miljard dirham ontvangen voor infrastructurele ontwikkeling en sociaaleconomische gelijkheid. Een flinke financiële injectie die de regio aantrekkelijker moet maken.

Als tweede economische centrum van Marokko blijft het Noorden inzetten op ontwikkeling. Een nieuw contract-programma tussen de staat en de regio is onlangs goedgekeurd, met een totale begroting van 1,77 miljard dirham. Dit plan loopt van 2023 tot 2027.

Lees ook: Martil, de zomerparel van het Noorden (video)

In dit partnerschap beloven de betrokken partijen, met de steun van hun belangrijkste partners, om alle fasen van de geplande projecten succesvol uit te voeren. Dit varieert van de aanvang van de studies tot de uiteindelijke oplevering, allemaal volgens een vooraf vastgestelde planning.

Het programma heeft een tweeledige focus: enerzijds de ontwikkeling van het wegennet en de verbetering van de infrastructuur, anderzijds het bevorderen van sociale en territoriale gelijkheid. Beide aspecten moeten bijdragen aan een grotere aantrekkingskracht van de regio. De financiering van deze projecten zal gelijk worden verdeeld onder de betrokken partijen.

Lees ook: Tanger-Tetouan-Al Hoceima: 53 miljard dirham aan investeringsprojecten

De 13 voorziene projecten omvatten de verdubbeling van meerdere wegen, waaronder de nationale weg n°16 tussen Tetouan en Amsa en tussen Tanger en Ksar Sghir. Ook is er een plan voor de bouw van een rondweg bij Larache en meerdere wegdelen van de regionale route n°408. Studies zijn ook aan de gang voor de verdubbeling van de nationale weg n°2, die Chefchaouen met Al Hoceima verbindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team