Zoeken

Migranten uit zwart-Afrika vermommen zich als Marokkanen om Spanje binnen te komen

23 juni 2014 - 16:12 - Gemeenschap

©

Migranten uit sub-Sahara Afrika hebben een nieuwe methode gevonden om de grens tussen Marokko en Spanje over te steken. Zij vermommen zich als Marokkanen, met de nodige make-up en valse papieren.

El Faro Digital meldt dat de Spaanse politie afgelopen woensdag een vrouw uit zwart-Afrika arresteerde aan de grensovergang van Farhana. Zij had haar gezicht en handen geschminkt om er als een Marokkaanse uit te zien en probeerde samen met Marokkaanse draagsters de grens over te steken.

Een andere techniek die migranten gebruiken is hun gezichten bedekken met grote hoeden en bloezen met een hoge kraag dragen. Met valse Marokkaanse papieren lukt het sommigen op die manier de grens over te steken naar Spanje. Deze handelswijze is niet nieuw en werd eerder al gebruikt door Syriërs en Algerijnen, maar zonder de make-up dan.

De meest populaire grensovergangen naar Melilla zijn ongetwijfeld die van Farhana en de Chinese wijk. Volgens de Spaanse politie is het heel moeilijk om alle grensoverstekers te controleren omdat elk uur tussen 2000 en 3000 mensen de grens passeren.

Ook baby’s worden gebruikt om de grens illegaal over te steken

Vorige week lukte het een vrouw uit sub-Sahara Afrika vermomd als een Marokkaanse en met een baby, om de grens over te steken naar Melilla. Eenmaal in de enclave besefte de politie dat ze niet Marokkaanse was maar omdat ze een kindje bij zich had werd ze niet teruggestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team