Zoeken

Zeker 1000 migranten wachten bij grens Sebta

25 oktober 2013 - 19:28 - Gemeenschap

©

Meer dan 1000 mensen waarvan de overgrote meerderheid uit sub-Sahara komt, wachten in omliggende bossen en bergen op het juiste moment om Sebta - en dus Europa - illegaal binnen te komen.

Dat blijkt uit cijfers van de Spaanse veiligheidsdiensten, getrokken uit gegevens van de Marokkaanse Gendarmerie en de Spaanse Guardia Civil. Beide landen maken zich ernstige zorgen over de sterke toename van massa-aanvallen op de grenzen in de afgelopen weken .

Honderden migranten spreken om de zoveel tijd af om de grenzen tussen Marokko en de enclave te bestormen of met kleine bootjes de stranden van Sebta te bereiken.

Woensdag heeft de Marokkaanse politie een dergelijk aanval van zeker honderd migranten afgeweerd aan de grenspunt Tarajal. De Spaanse politie verwacht nog meer pogingen in de komende dagen.

Hoewel Sebta en Marokko gescheiden worden door een dubbele omheining in prikkeldraad van 8,2 km lang en 6 meter hoog, hebben verschillende aanvallen de kwetsbaarheid van dit systeem aangetoond. Vorige maand lukte het ruim 100 migranten de hek tussen Marokko en Melilla - identiek aan die van Sebta - over te steken. Een driehonderdtal migranten hadden toen aan de aanval deelgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team