Zoeken

Coronavirus in Marokko: hotels opgevorderd?

22 maart 2020 - 18:50 - Economie

©

Lahcen Haddad, voormalige Marokkaanse minister van Toerisme, heeft voorgesteld om hotels in het land tijdelijk om te zetten in opvangcentra voor mensen die besmet zijn met het coronavirus.

In een schriftelijk bericht aan regeringshoofd Saadeddine El Othmani, heeft het Istiqlal-lid ook gepleit voor "de tijdelijke sluiting van verschillende openbare diensten en ruimtes, waaronder hotels in verschillende steden en regio’s van het land die getroffen zijn door de stopzetting van het lucht- en passagiersverkeer".

Volgens Lahcen Haddad zijn hotels zwaar getroffen door de actuele sanitaire crisis in de wereld en bereikt de bezettingsgraad niet eens 5 procent. De regering zou als gevolg een groot aantal hotelkamers kunnen huren en uitrusten met medisch materieel als de epidemie zich blijft uitbreiden.

En als de epidemie op tijd onder controle kan worden gebracht dan zullen de "hotels minstens zijn gebruikt en de 600.000 banen in de toeristische sector zijn behouden".

In Marokko verwacht de toeristische sector een verlies van 34 miljard dirham als gevolg van de wereldwijde coronacrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team