Zoeken

Mensenhandel: Marokko door Verenigde Staten bekritiseerd

18 juni 2023 - 12:00 - Marokko

©

In een jaarlijkse rapport over mensenhandel in de wereld plaatst het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Marokko op niveau 2, waarbij het enkele tekortkomingen benoemt in de inspanningen van het koninkrijk om deze plaag te bestrijden.

Ondanks enige inspanningen blijft de reactie van de Marokkaanse regering, volgens de Amerikaanse autoriteiten, onder de minimale eisen op het gebied van preventie en bestrijding van mensenhandel.

Lees ook: Marokko: seksuele uitbuiting meest voorkomende vorm van mensenhandel

De analyse wijst op een onmiskenbare vooruitgang, met name op het gebied van onderzoeken, vervolgingen en veroordelingen in verband met mensenhandel. Het rapport voor het jaar 2022 onthult een toename van de onderzochte zaken, met 120 nieuwe zaken die hebben geleid tot de arrestatie van 97 verdachten, waaronder gevallen van seksuele handel en arbeidshandel. Deze cijfers tonen een duidelijke toename van de genomen acties ten opzichte van het voorgaande jaar.

Lees ook: Nador: mensenhandelnetwerk opgerold

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wijst ook op tekortkomingen in de zorg voor slachtoffers. Het beschuldigt Marokko er tevens van onvoldoende steun te bieden aan organisaties tegen mensenhandel. De diensten die zich inzetten tegen mensenhandel blijven volgens het rapport eveneens onvoldoende.

Bladna.nl