Zoeken

Ook tijdens Ramadan wordt er in Marokko gedemonstreerd

11 augustus 2011 - 22:00 - Marokko

©

De protestacties blijven doorgaan in Marokko tijdens de Ramadan. Zo verzamelden duizenden burgers zich zaterdag om op te roepen tot meer hervormingen en de bestrijding van corruptie en autoritaire praktijken in verschillende steden van het land.

In Rabat hebben duizenden sympathisanten van de Beweging 20 februari zaterdagavond deelgenomen aan een populaire mars om meer rechten en sociale rechtvaardigheid te eisen. De demonstranten scandeerden "Mamfakinch, Mamfakinch" en beloofden dat ze hun actie zoudenn voortzetten totdat de staat hun eisen beantwoord.

In de Derb Sultan buurt van Casablanca waren de belangrijkste eisen van de demonstranten op zaterdagavond "de onmiddellijke ontbinding van het parlement en de regering Abbas El Fassi", secretaris-generaal van de Istiqlal partij.

Volgens Beweging 20 februari woonden bijna 10.000 mensen de mars bij om ook te protesteren tegen de stijgende prijzen van bepaalde grondstoffen. De demonstratie, alweer gedomineerd door de beweging Al Adl Wal Ihssane, werd verstoord door de tussenkomst van pro Makhzen activisten.

In Tangier vond ook een protestmars plaats in de wijk Bni Makada. De demonstranten die een collectieve ftour wilden organiseren, waren omringd door de veiligheidsdiensten die rellen vreesden. De leden van de Beweging 20 februari konden het vasten eindelijk breken op het Tafilalt plein, niet ver van het centrum, alvorens zich te verspreiden rond 21 uur onder de passieve toezicht van de ordediensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team