Zoeken

Duizenden mensen demonstreren in Marokko

4 april 2011 - 08:49 - Marokko

©

Duizenden mensen demonstreerden zondag doorheen het Koninkrijk, om hun eisen voor politieke, economische en sociale ontwikkeling te scanderen.

In Marrakesh, waar een vreedzame mars georganiseerd was op zondagochtend, was het tevens een kans voor demonstranten om hun eisen uit te drukken met betrekking tot de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, de strijd tegen corruptie en het despotisme en een democratische grondwet dat de wil van het volk weerspiegelt en het Amazigh erkent als officiële taal.

Andere marsen en sit-ins waren georganiseerd door de Beweging van 20 februari in verschillende steden in het Koninkrijk, zoals onder meer Chefchaouen, Meknes, Oujda, Sidi Yahya Midar (Rif), Zayou, Larache, Agadir, Souk Lhad, Mohammedia, Guercif, Khouribga en El Jadida. Deze vonden plaats in een rustige sfeer en zijn achteraf in alle rust verspreid, zonder enig incident.

Het recht op onderwijs, gezondheidszorg, werkgelegenheid en huisvesting en een democratische grondwet, het ontslag van de regering en de ontbinding van het parlement, behoorden tot de belangrijkste eisen van de demonstranten.

Bladna.nl