Zoeken

Demonstraties: 5 juni "zondag van verzet" in Marokko

6 juni 2011 - 09:18 - Marokko

©

Ondanks de belofte van de Staat de demonstraties van zondag 5 juni te onderdrukken, hebben verschillende marsen plaatsgevonden in Marokko. De belangrijkste van deze protestacties vond plaats in Safi

De mars begon in de wijk Bouaouda waar Kamal Omari, de activist die donderdag in het ziekenhuis van Safi overleed, woonde. Deze werd bijgewoond door enkele honderden activisten die uit verschillende regio’s van het Marokko waren gekomen. Hun belangrijkste eis was het einde van de onderdrukking van vreedzame demonstraties.

In Casablanca zouden 60.000 mensen aan de mars hebben deelgenomen volgens de Beweging 20 februari. De oproerpolitie was wel aanwezig maar hield zich discreet.

In Rabat hebben tienduizend mensen volgens de Beweging 20 februari en slechts 500 volgens de politie, deelgenomen aan een mars die om elf uur ’s ochtends van Bab El Had is vertrokken.

Tijdens deze mars, die eindigde voor het Parlement, lieten de demonstranten horen dat ze niet van plan waren te stoppen met de protestacties zolang de Staat niet aan hun democratische eisen voldeed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team