Zoeken

Burgemeester Sebta: "Enclaves door en door Spaans"

2 januari 2021 - 21:20 - Marokko

©

De burgemeester van Sebta, Juan Jesús Vivas, reageert op de uitspraken van de Marokkaanse minister-president over de Spaanse enclaves Sebta en Melilla. Hij zegt dat de steden 100% Spaans zijn.

"Sebta en Melilla zijn door en door Spaans," zegt de burgemeester in een interview met de Spaanse krant ABC als reactie op de uitspraken van de Marokkaanse minister-president Saâdeddine El Othmani. De premier zei in een interview dat Sebta en Melilla, net als de Sahara, Marokkaans grondgebied zijn. De burgemeester vindt dat deze uitspraken moeten worden veroordeeld. Hij zegt: "Sebta en Melilla zijn tot in het diepste van hun ziel Spaans."

Volgens de Spaanse officiële lezing is de geschiedenis, de wet en de wil van de burgers in deze enclaves puur Spaans. "De woorden doen niets aan onze moraal. Ook blijven wij vertrouwen hebben in de autoriteiten en de regering."

De burgemeester prijst overigens de Spaanse overheid om gelijk tegen deze uitspraken van El Othmani te hebben gereageerd. “De overheid heeft expliciet zijn zorgen geuit en eist respect voor de autonomie. Ze hebben duidelijk gemaakt dat Melilla en Sebta Spaans zijn," alsus Vivas.

De burgemeester vindt het belangrijk dat Marokko en Spanje goede relaties hebben met de enclaves.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team