Zoeken

Algerije in paniek door plannen voor Amerikaanse legerbasis in Marokkaanse Sahara

23 december 2020 - 15:40 - Marokko

©

In Algerije wordt er paniekerig gereageerd op de aankondiging van de vermoedelijke toekomstige installatie van een Amerikaanse legerbasis in de Marokkaanse Sahara.

De Verenigde Staten breiden de erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara verder uit. Naast de aanstaande opening van een consulaat in Dakhla en de lancering van grote Amerikaanse investeringsprojecten in Marokko, zijn ze van plan om in de nabije toekomst een militaire basis in de zuidelijke provincies van het koninkrijk te openen. Bronnen dicht bij het dossier hebben de informatie inmiddels aan Hespress bevestigd.

Deze toekomstige "Amerikaanse basis" zal niet enkel de Amerikaanse belangen dienen, maar zal ook bijdragen aan het terugdringen van terroristische activiteiten in Afrika, met name in de Sahel- en Sahara-regio. Het Algerijnse militaire regime is geen voorstander van deze beslissing en voelt zich bedreigd.

De Amerikaanse erkenning van het Marokkaanse karakter van de Sahara in ruil voor de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël heeft de spanningen tussen het koninkrijk en Algerije verergerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team