Zoeken

Spanje zet leger in om Melilla te beveiligen

27 augustus 2023 - 10:00 - Wereld

©

Na de recente controverse veroorzaakt door een een kaart van de Marokkaanse ambassade in Spanje waarop Sebta en Melilla als Marokkaans grondgebied worden aangegeven, heeft het Spaanse leger de bewaking aan de grens van Melilla versterkt.

Deze actie, gecommuniceerd door het Hoofdkwartier van Defensie, maakt deel uit van de missies van het Operationeel Landcommando met als doel de Spaanse territoriale veiligheid te waarborgen. Hoewel het regiment gestationeerd in Melilla regelmatig dergelijke activiteiten uitvoert, valt de timing van deze operatie op na de controverse over de kaart en het bezoek aan Marokko van premier Pedro Sánchez, meldt El Debate.

Lees ook: Sebta en Melilla Marokkaans grondgebied: Spanje reageert fel

Het legerregiment gevestigd in de Capitán Arenas Kazerne in Melilla, heeft als hoofddoel het Algemene Commando van Melilla bij te staan met gespecialiseerde technische vaardigheden. Dit regiment is uitgerust met sappeurs, gespecialiseerde teams voor het onschadelijk maken van explosieven, duikers en andere technische eenheden.

Lees ook: Dit is het "plan" van Marokko om Sebta en Melilla te heroveren

Het controleren van de grenzen behoort niet tot hun gebruikelijke taken. Het Operationeel Landcommando, verantwoordelijk voor de toezicht op territoriale veiligheidsoperaties, vroeg deze versterking vanwege de recente geopolitieke spanningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team