Zoeken

Medhi Benatia wil Marokkaanse club kopen

8 juni 2021 - 16:20 - Sport

©

In een interview waarin de 34-jarige voormalige Marokkaanse international Medhi Benatia terugblikt op zijn carrière, zegt hij er trots op te zijn voor de Atlas Leeuwen te hebben gespeeld. Verder vertelt hij over de aankoop van een Marokkaanse voetbalclub en de stichting die hij heeft opgericht om kinderen te helpen.

Het tijdschrift TelQuel gaat terug naar het begin van de carrière van Benatia, toen hij als jeugdspeler nog uit kwam voor de nationale jeugdelftallen van Frankrijk. De voormalige Atlas Leeuw groeide op in het Franse plaatsje Courcouronnes. Hier woonde hij samen met zijn Frans-Algerijnse moeder. Pas toen hij jong volwassen was voegde hij de achternaam van zijn Marokkaanse vader, El Mouttaqi, toe aan de naam in zijn paspoort.

Lees ook: Medhi Benatia zegt waarom hij Marokko en niet Algerije koos

Benatia is in oktober 2019 gestopt als international na zijn vertrek naar de Qatarese club Al Duhail. Hij zegt dat hij er nooit spijt van heeft gehad dat hij voor het Marokkaanse elftal heeft gekozen. "Ik ben erg blij met mijn "korte run" en alles wat ik heb kunnen doen. Zelfs vijf wereldkampioenschappen, zou ik niet willen ruilen voor de vier Afrika Cups die ik voor mijn land speelde. We mogen niet ondankbaar zijn. Ik ben erg dankbaar voor wat Allah mij heeft gegeven. Zelfs een komma zou ik niet willen veranderen", vertelt de voormalige international.

De voormalige aanvoerder van het Marokkaans elftal heeft hij een stichting opgericht om kansarme kinderen te helpen en is van plan om een weeshuis te openen. Ook wil Benatia een Marokkaanse voetbalclub kopen en een eigen voetbalacademie opzetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team