Zoeken

Mededeling Marokkaanse luchthavendienst voor reizigers uit China

6 januari 2023 - 19:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse gezondheidsprotocol voor reizigers uit China is geactualiseerd. Volgens de Marokkaanse luchthavendienst (ONDA) zullen passagiers die het Aziatisch land zeven dagen voor hun aankomst in Marokko hebben verlaten, het Marokkaanse grondgebied mogen betreden.

Het koninkrijk had enkele dagen geleden een inreisverbod afgekondigd voor reizigers uit China omdat het aantal Covid-gevallen er de laatste weken explosief is gestegen. De maatregel is op dinsdag 3 januari in werking getreden en blijft tot nader order van kracht.

Lees ook: Covid-19: Marokko verbiedt reizigers uit China

Het besluit van de ONDA is evenwel lichtjes herzien. In een persbericht staat dat "passagiers die China zeven dagen voor hun aankomst hebben verlaten, tot Marokko zullen worden toegelaten".

Lees ook: Covid-19: Marokko verwacht "tegenmaatregelen" van China

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat deze uitzonderlijke maatregel werd genomen om een nieuwe golf van besmetting in Marokko te voorkomen. Er wordt op geen enkele manier afbreuk gedaan aan de loyale vriendschap tussen de twee volkeren en het strategische partnerschap tussen de twee landen, waaraan het koninkrijk sterk gehecht blijft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team