Zoeken

Covid-19: Marokko verwacht "tegenmaatregelen" van China

5 januari 2023 - 20:00 - Marokko

©

Voor landen die Covid-tests opleggen of reizigers uit China de toegang weigeren, dreigt het Aziatisch land "wederzijdse tegenmaatregelen" te nemen. Dit geldt ook voor Marokko.

Voor bepaalde landen die "beperkingen opleggen die alleen voor Chinese reizigers gelden, kunnen wederzijdse tegenmaatregelen worden genomen". Volgens Mao Ning, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, bestaat hiervoor geen wetenschappelijke basis en zijn sommige praktijken onaanvaardbaar.

Lees ook: Covid-19: Marokko verbiedt reizigers uit China

Marokko heeft uit voorzorg alle reizigers uit China de toegang tot zijn grondgebied ontzegd, ongeacht hun nationaliteit. Om de verspreiding van Covid-19 op hun grondgebied tegen te gaan, zijn een tiental landen ook over gegaan tot verplichte PCR-tests voor reizigers uit China.

Lees ook: Marokko: noodtoestand opnieuw met maand verlengd

Covid-19 dook op in 2020. China hield sindsdien zijn grenzen gesloten voor buitenlanders. Bij binnenkomst werd een quarantaine opgelegd. Deze maatregel wordt op 8 januari opgeheven. Er is echter nog steeds een test nodig die niet ouder is dan 48 uur. Ook mogen Chinezen na een verbod van drie jaar geleidelijk weer naar het buitenland reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team