Zoeken

"Ons land heeft ons vergeten": Marokkanen in China woedend

18 februari 2023 - 23:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Om de toename van Covid-19-gevallen in China tegen te gaan, heeft Marokko besloten zijn grenzen te sluiten voor alle reizigers uit dat land, ongeacht hun nationaliteit. Een moeilijke situatie voor de Marokkaanse gemeenschap in het Aziatisch land.

Het besluit om de Marokkaanse grenzen te sluiten voor reizigers uit China werd op 27 december genomen en op 3 januari toegepast, zonder dat de datum van opheffing van deze beperking door de Marokkaanse autoriteiten werd vermeld. Zoals verwacht benadeelt deze maatregel leden van de Marokkaanse gemeenschap die in China wonen. Zij roepen Marokko op om de grenzen te openen, zodat ze hun familieleden kunnen bezoeken. Ze stellen ernstig te lijden onder deze situatie.

Lees ook: Covid-19: Marokko verbiedt reizigers uit China

Al3omk heeft enkele Marokkanen die in China vastzitten kunnen bereiken. Ze hebben het gevoel dat de Marokkaanse autoriteiten zich niet om hun lot bekommeren en dat ze vergeten zijn. Ze begrijpen niet waarom Marokko zijn grenzen blijft sluiten, terwijl China al enkele weken geleden een terugkeer naar de normaliteit heeft aangekondigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team