Zoeken

Marwan Yahiaoui bekent en rechtvaardigt moord vader in België

23 september 2020 - 18:20 - Wereld

©

Marwan Yahiaoui (24) heeft de moord op zijn eigen vader op 23 december 2017 toegegeven. Toch is hij naar eigen zeggen niet gevaarlijk.

De zaak wordt momenteel door het hof van assisen in België behandeld. Marwan studeerde boekhouding en was een professionele bokser. Door de vele moeilijkheden in zijn leven belandde hij op straat. Hij raakte verslaafd aan drugs en was depressief.

Marwan Yahiaoui zit nu in de gevangenis in Bergen. Hij geeft toe zijn astmatische en gehandicapte vader te hebben vermoord. Dat bericht 7sur7.

"Fysiek was ik in orde, maar niet psychologisch. Ik kon geen oplossing vinden om dit ongemak te behandelen.", vertelt Marwan. De relatie met zijn vader was slecht. Marwan werd vanwege zijn slechte resultaten op school regelmatig mishandeld. "Ik was bang voor hem. Ik voelde wrok voor hem."

Toen zijn ouders scheidden kon Marwan plots nergens meer terecht. Op 23 december 2017 kregen vader en zoon ruzie. "We spraken over het huis, ik wilde niet dat hij het verkocht maar we vonden geen akkoord (...) ik beledigde hem, hij gaf me een klap en ik werd waanzinnig kwaad. Ik kneep zijn nek dicht, heel hard, ongeveer vijf minuten. Hij maakte geen enkele kans volgens mij."

"Mijn vader maakte veel grote fouten, maar dat rechtvaardigt niet wat ik heb gedaan. Het is triestig dat het zo ver is gekomen.", zegt Marwan nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team