Zoeken

Marwa Lahlou, Miss Arab 2022, vertelt over moeilijkheden en missie

3 september 2022 - 20:20 - Cultuur

©

Voor Marwa Lahlou, de eerste Marokkaanse vrouw die in juli tot Miss Arab USA 2022 werd gekroond, was het vaak niet gemakkelijk. Zij moest obstakels overwinnen om zichzelf en anderen in nood te helpen.

Zoals iedereen, heeft Marwa Lahlou moeilijkheden gekend in haar leven. Op 12-jarige leeftijd verliet zij haar vaderland Marokko en verhuisde naar de Verenigde Staten. Ze werd gepest op school. "Helaas werd ik mijn eerste jaar daar veel gepest, maar ik was gelukkig, trots en blij dat mijn ouders en familie me steunden," vertelde ze aan Arab News. Ze zwoer dat de ervaring haar nooit zou breken. Marwa Lahlou is afgestudeerd aan de New Haven University in West Haven, Connecticut, met een doctoraat in internationaal bedrijfsbeheer en marketing. Geleidelijk ontwikkelde ze haar taalvaardigheid. Vandaag spreekt ze vloeiend Arabisch, Engels, Frans en Spaans. Na haar studies begon zij Engels te doceren aan Arabieren die zich in de Verenigde Staten vestigden en maakte zij hen vertrouwd met de Amerikaanse cultuur.

Lees ook: Marokkaanse Marwa Lahlou is Miss Arab USA 2022

Toen Marwa Lahlou vernam dat de Arabische Missverkiezing in juli 2022 zou worden gehouden, na een onderbreking van twee jaar wegens de pandemie, wilde zij haar geluk beproeven. Opnieuw moest ze kritiek en spot verdragen. "Zelfs mijn naaste familieleden en vrienden zeiden: ’O, ik denk niet dat je het kunt. Jij bent klein. Jij bent dit. Jij bent dat. Het is een zware competitie.’ Dat was het zeker. Alle deelnemers waren geweldig, fantastisch, intelligent en mooi," zei Marwa. Maar ze liet haar wanhoop niet de overhand nemen. Ze bleef zelfverzekerd tot het einde.

Lees ook: Miss Arab USA 2022: Marwa Lahlou wint 10.000 dollar

Haar gemeenschapszin overtuigde de organisatoren van de wedstrijd. "Uw missie sluit precies aan bij onze missie om mensen in nood te helpen, om vluchtelingen te helpen, om kinderen te helpen, om daklozen te helpen, om jonge vrouwen te helpen, om een spreekbuis te zijn voor mensen die hulp nodig hebben." Marwa is blij dat zij haar droom om schoonheidskoningin te worden heeft kunnen verwezenlijken en haar beide roots heeft kunnen vertegenwoordigen. "Als Amerikaans-Arabische heb ik mijn best gedaan om mijn beide roots te belichten. Nu ik deze titel draag, is het een grote eer en een grote verantwoordelijkheid. Ik ben er klaar voor en ik ben zo blij dat ik gewonnen heb," voegde ze eraan toe.

Bladna.nl