Zoeken

Marrakech in wereldtop

28 juni 2020 - 18:40 - Marokko

©

Marrakech levert veel inspanningen om milieuvriendelijker te worden en dat werpt zijn vruchten af. De Marokkaanse stad staat in de top 50 van groene bestemmingen van Tourlane.

De online reisexpert plaatst Marrakech zelfs op de eerste plaats van meest milieuvriendelijke steden in Noord-Afrika en heel de Arabische wereld.

Voor Ahmed El Moutassadek, vice-voorzitter van de gemeenteraad van Marrakech, bekroont deze ranglijst de onvermoeibare inspanningen van de lokale autoriteiten om van de stad een model te maken van de bescherming van het milieu en de bevordering van duurzame praktijken.

Volgens de verantwoordelijke is de ranking een trots voor alle inwoners van Marrakech. Hij herinnerde er tevens aan dat de organisatie van de COP22 milieutop heeft geleid tot nog meer acties en maatregelen in het belang van het milieu.

Voor de ranglijst werd onder meer gekeken naar de bereikbaarheid van steden per trein, de openbaar vervoersinfrastructuur, het aantal auto’s per inwoner, de groene ruimten, het aantal toeristen per inwoner, de luchtkwaliteit, hernieuwbare energiebronnen en recyclagestructuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team