Zoeken

Marokkaanse speler Chadi Riad stopt Real Madrid

11 december 2023 - 11:00 - Sport

©

Tijdens de 1-1 gelijkspel tussen Real Betis en Real Madrid op de 16e speeldag van La Liga, heeft de Marokkaanse verdediger Chadi Riad een opvallende prestatie geleverd, waarmee hij de verwachtingen van zijn club overtrof.

Real Betis wist zaterdag Real Madrid in Sevilla op een gelijkspel te houden, en een groot deel van deze prestatie was te danken aan Chadi Riad. De speler, uitgeleend door FC Barcelona aan Betis, voldeed aan de uitdagende opdracht die hij van zijn coach Manuel Pellegrini had gekregen. Volgens gespecialiseerde media heeft Riad "kritische intercepties gemaakt om de aanvallen van Madrid te stoppen en was hij alert om rivalen op afstand te houden van het doelgebied van Rui Silva". Chadi blokkeerde een schot van Brahim Diaz in de 16e minuut en in de 91e minuut wist hij een schot van Joselu tot hoekschop te verwerken.

Lees ook: Nederlandse club toont interesse in Chadi Riad

Deze prestaties hebben indruk gemaakt op Betis-coach Manuel Pellegrini. "Chadi Riad was uitstekend en zou meer speeltijd kunnen krijgen gezien de omstandigheden waarin we ons bevinden. [...] We hebben problemen in de centrale verdediging, en Chadi Riad heeft een geweldig seizoen, niet alleen vandaag tegen Real Madrid", verklaarde Pellegrini in een persconferentie na de wedstrijd. "Zijn prestatie was ongelooflijk. Ik ben erg blij voor hem, anders hadden we een probleem gehad op de centrale verdediger positie."

Lees ook: Voetbal: 16-jarige Marokkaan Chadi Riad naar FC Barcelona

Chadi kwam in juli als vierde centrale verdediger naar Real Betis vanuit Barça. De club overweegt hem te contracteren voor iets minder dan 3 miljoen euro, terwijl FC Barcelona een terugkoopoptie behoudt, geschat op 7 miljoen euro voor de komende twee seizoenen. De onderhandelingen zullen naar verwachting in januari worden afgerond.

Bladna.nl