Zoeken

Wolkenkrabber Mohammed VI binnenkort ingehuldigd door de Koning

5 september 2023 - 18:00 - Marokko

©

De inhuldiging van de Mohammed VI Toren, de hoogste toren van Marokko, en het Grote Theater van Rabat, wordt in de komende weken verwacht. Beide gebouwen hebben het aanzicht van de Marokkaanse hoofdstad aanzienlijk veranderd.

Koning Mohammed VI zal naar verwachting eind oktober de naar hem vernoemde toren en het Grote Theater van Rabat inhuldigingen, bericht Maghreb-Intelligence. De bouw van de Mohammed VI Toren, de hoogste van Marokko met zijn 250 meter en 55 verdiepingen, is bijna voltooid.

Het project is gefinancierd door de Marokkaanse magnaat Othmane Benjelloun en kostte 350 miljoen dollar. Gebouwd door TGCC, de Marokkaanse leider in openbare werken en bouw, samen met SIXCO, een dochteronderneming van het Chinese Railway Construction Corporation International (CRCCI) en de Belgische groep BESIX, die de Burj Khalifa in Dubai heeft gerealiseerd, huisvest de wolkenkrabber luxeappartementen, kantoren, hotels en een winkelcentrum.

Het Grote Theater van Rabat, gelegen op 700 meter van de Mohammed VI Toren, vergde een investering van 200 miljoen dollar. Het futuristisch gebouw strekt zich uit over 25.400 m². Het pand, dat een van de laatste werken is van de Brits-Iraakse architect Zaha Hadid, heeft een capaciteit van maximaal 2000 toeschouwers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team