Zoeken

Marrakech vraagt hulp aan Koning Mohammed VI

9 september 2020 - 17:20 - Marokko

©

Marrakech is gedoemd een trage dood te sterven als niets wordt gedaan. De rode stad kan de impact van de coronacrisis en de corruptie niet meer aan. 400 verenigingen hebben een oproep gedaan aan Koning Mohammed VI.

De groepering hekelt in een brief aan de monarch de "onrechtvaardigheid, marginalisering en corruptie" die Marrakech teisteren. Volgens de organisatie "profiteren corrupte individuen van de noodtoestand en de gezondheidscrisis, maar ook van de moeilijke situatie en problemen van het volk".

Administraties en openbare instellingen "kijken passief toe en het heel gezondheidssysteem riskeert op elk moment in te storten, ondanks de inspanningen van het medisch personeel", aldus de verenigingen.

"De stad stikt onder het gewicht van de epidemie die zich als een lopend vuurtje heeft verspreid, waardoor de levensvreugde van je onderdanen is weggenomen en alleen wanhoop en paniek op hun gezichten achterblijft. Terwijl de dood hen bedreigt, zijn de gangen van ziekenhuizen overvol en ervaren steeds meer patiënten moeilijkheden om een plaats in het ziekenhuis te vinden.", leest men verder.

Om Marrakech te redden van een gezondheids-, economische en sociale ramp, roepen de verenigingen op om ieders verantwoordelijkheden vast te stellen en snel te handelen. "Hoe komt het dat verkozen ambtenaren die de leiding hebben, functies, inkomsten en rijkdom opstapelen uit overheidsgeld en de stad aan haar lot overlaten.", concludeert de groepering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team