Zoeken

Marokko: luchtverkeer weer toegestaan?

10 oktober 2020 - 10:40 - Marokko

©

De volgende NOTAM (bericht met kritische informatie over luchtverkeer) van de Algemene Directie voor Burgerluchtverkeer, wordt op 10 oktober bekend gemaakt en zal aangeven of het luchtverkeer in Marokko al dan niet wordt hervat. Een beslissing waar luchtvaartmaatschappijen en andere professionals in Marrakech met ongeduld op zitten te wachten, om de opname van hun activiteiten te kunnen herzien.

"Zolang er geen opening is van de grens en geen engagement is van privéklinieken bij de behandeling van COVID-19-gevallen, zal er ook geen hervatting zijn van het toerisme in Marrakech.", verklaarde de voorzitter van de nationale confederatie voor toerisme (CNT). Op dit moment landen er enkel speciale vluchten op de luchthaven van Marrakech. In eerste instantie werden deze vluchten afgehuurd voor Marokkanen en studenten die in het buitenland gestrand waren. Daarna werd de lijst uitgebreid met handelsreizigers en buitenlanders met reserveringen, zegt L’Economiste.

Deze vluchten worden uitgevoerd door Royal Air Maroc met 4 vluchten naar Parijs, Air France met 7 vluchten en Transavia met 7 andere vluchten (3 vluchten vanuit Orly, 1 vanuit Nantes, 1 vanuit Lyon en twee andere vanuit Amsterdam).

Kortom, het gaat over amper 18 wekelijkse vluchten, naast de 6 nationale diensten die landen op de luchthaven van Marrakech. En dat terwijl deze luchthaven voor de coronacrisis meer dan 480 vluchtbewegingen per week telde, wat dus nog ver verwijderd is van de vraag van lokale professionals, geeft dezelfde bron aan.

Daarnaast is de toeristische opvangcapaciteit van de okerkleurige stad (80.000) veel hoger dan de aangeboden vliegtuigstoelen. Dit zijn allemaal elementen die de professionals niet geruststellen, ze vrezen dat het herstel nog lang op zich zal laten wachten, zelfs na het openen van de grenzen.

De pandemie heeft bedrijven in de problemen gebracht en de bedrijven die overleefden willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de programmatie van Marrakech. Het is op dit moment noodzakelijk voor de stad om naast het openen van de grenzen, te werken op het gebied van de kwaliteit van de gezondheidszorg om de activiteiten te kunnen hervatten. Het gaat zowel om de logiesverstrekkende bedrijven en toeristische diensten, als om comfortabele ziekenhuisbedden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team