Zoeken

Casablanca, de rangschikking die zorgen baart

29 oktober 2023 - 21:30 - Marokko

©

Dit jaar is Casablanca vier plaatsen gezakt in de ranglijst van wereldsteden en staat nu op de 105e plaats van de 156 steden die zijn opgenomen in het Global Cities Report.

Casablanca staat op de 105e plaats wereldwijd van de 156 steden onderzocht in het Global Cities Report 2023, opgesteld door Kearney Consulting Firm. Meer in detail staat de stad op de 90e plaats wat betreft handelsactiviteit, 104e in termen van menselijk kapitaal, 143e plaats met betrekking tot informatie-uitwisseling, 84e op het gebied van culturele ervaring, en 69e in termen van politieke betrokkenheid.

Lees ook: Casablanca, stad van miljonairs

De top 5 blijft ongewijzigd. New York staat voor het zevende opeenvolgende jaar op de eerste plaats van het Global Cities Report. Het heeft zijn leidende positie in de dimensie van handelsactiviteit verder versterkt met de grootste scorestijging onder de 156 steden. Deze stijging is te danken aan de groei van het aantal ’unicorns’ (bedrijven gewaardeerd op meer dan een miljard dollar), evenals aan toegenomen handelsstromen. De Amerikaanse stad heeft ook haar pre-pandemische score op het gebied van politieke betrokkenheid herwonnen, met de hervatting van politieke conferenties.

New York wordt gevolgd door Londen. Daarna komen Parijs en Tokio. Beijing maakt de top 5 compleet. Brussel komt de top 10 binnen en neemt de 6e plaats in. Wat Arabische landen betreft, staat Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) bovenaan de lijst van beste steden. Het staat op de 23e plaats in de wereldranglijst. Doha (Qatar) verliest één plaats in de wereldranglijst en staat nu op de 50e plaats. Caïro en Riyad staan respectievelijk op de 60e en 61e plaatsen.

Lees ook: Eindelijk een metro in Casablanca?

Het Global Cities Report 2023 richt zich op de ontwikkelingen die ’s werelds meest verbonden en belangrijkste steden in het afgelopen jaar het diepst hebben beïnvloed, maar ook op de sociale, geopolitieke en technologische transformaties die de traditionele hiërarchie van wereldsteden verstoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team