Zoeken

Marokko: zwerfhonden levend begraven

13 januari 2020 - 13:10 - Marokko

©

Herders en boeren hebben in de regio van Rabat de jacht geopend op een dertigtal zwerfhonden. De dieren werden in Hay Karima gedood.

Volgens de landbouwers maakte de roedel de regio onveilig voor het vee. De honden zouden zeker vijftien schapen hebben doodgebeten in de afgelopen weken.

Een lid van een dierenorganisatie vertelde dat de autoriteiten op de hoogte waren gebracht van de situatie en aan de landbouwers en herders hadden gevraagd om een deel van de kogels te kopen. De boeren zijn echter arm en hebben daar het geld niet voor.

Het groepje besloot als gevolg zelf de honden te doden. Dat gebeurde op brutale wijze. De dieren werden met grote stenen doodgeslagen, met messen neergestoken of nog levend begraven. Een hond die zwanger was werd zelfs levend verbrand. Slechts één hond overleefde de aanval en werd door de dierenorganisatie Quat’pattes opgevangen en verzorgd.

De politie heeft op vraag van de organisatie een onderzoek gestart. De boeren riskeren een flinke straf voor hun brutale optreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team