Zoeken

Marokko: slachting honden blijft doorgaan ondanks verbod

14 december 2019 - 14:30 - Marokko

©

Een tiental zwerfhonden werden afgelopen dinsdag door de gemeentedienst van Dar Bouazza in de regio van Casablanca neergeschoten.

Meerde gemeenten in het land weigeren de recente overeenkomst van de Marokkaanse regering met actoren in de landbouwsector en de veterinaire diensten om een einde te maken aan de slachting van zwerfhonden, na te leven.

Challenge bericht dat de overeenkomst erop doelt zwerfhonden te laten steriliseren en inenten tegen rabiës. Ook moeten alle dieren een nummer krijgen volgens een document van het ministerie van Binnenlandse zaken.

De maatregelen om zwerfhonden te registreren en niet meer te doden werd genomen vanwege het risico dat het gebruik van vuurwapens om de dieren neer te schieten vertegenwoordigt. Ook het gebruik van gif in stedelijke gebied mag niet meer.

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft voor de sterilisatie, inenting en registratie van zwerfhonden en budget van 3 miljoen dirham vrijgemaakt.

In totaal worden jaarlijkse 140.000 zwerfhonden door de overheidsdiensten gevangen genomen. Ruim 65.000 mensen worden ook elk jaar tegen rabiës ingeënt, wetend dat een inenting tussen 600 en 800 dirham kost en gratis is in de 287 centra tegen rabiës in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team