Zoeken

Nasser Zefzafi verlaat voor de eerste keer de gevangenis

30 november 2020 - 16:00 - Marokko

©

Afgelopen vrijdag heeft de Rif-activist Nasser Zefzafi voor het eerst sinds zijn veroordeling in 2019 de gevangenis verlaten. De leider van de Hirak-beweging, die is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar, mocht tijdelijk de gevangenis van Tanger verlaten om zijn ernstig zieke moeder te bezoeken.

Zefzafi werd met een gevangenisbusje naar de verblijfplaats van zijn moeder gebracht, waar hij onder streng toezicht aan het bed van zijn moeder heeft gezeten. Na 45 minuten werd Zefzafi weer teruggebracht naar de plaatselijke gevangenis, zo meldt website Akhbarona.

De operatie om Zefzafi zijn moeder te kunnen laten bezoeken is zonder incidenten verlopen. Ook heeft de activist zijn vader, een voormalig activist van de Socialistische Unie van Volksstrijdkrachten, kunnen ontmoeten.

De 41-jarige Nasser Zefzafi werd op 4 april 2019 samen met 41 andere activisten veroordeeld. Omdat hij een van de leiders was van de Hirak-beweging kreeg hij een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd. Zeven maanden later kondigde hij aan afstand te willen doen van zij Marokkaanse nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team