Zoeken

Woonsubsidie Marokko: projectontwikkelaars eisen duidelijkheid

25 november 2022 - 10:00 - Economie

©

Om de vastgoedsector te stimuleren, is de Marokkaanse regering van plan huisvestingssubsidies te verstrekken aan kopers die daarvoor in aanmerking komen. Deze maatregel, die is opgenomen in de begrotingswet voor 2023, heeft bij projectontwikkelaars tot bezorgdheid geleid.

De subsidie zal gelden voor huizen met een waarde van minder dan 600.000 dirham, meldt SNRT News, waarbij wordt opgemerkt dat de kwestie maandag werd besproken op een persconferentie van de Nationale Federatie van Vastgoedontwikkelaars (FNPI).

Lees ook: Marokko bespreekt financiële steun voor aankoop vastgoed

De voorzitter van de vereniging, Kamil Tawfik, riep de regering op de voorwaarden van deze steun duidelijk te maken. "We hebben meer details nodig over dit besluit en vooral over de specificaties van de projecten," benadrukte hij. Hij voegde eraan toe dat "de regering de sector had moeten raadplegen alvorens te beslissen over een nieuwe aanpak om binnen twee jaar een nieuwe visie op sociale en middelgrote woningen te ontwikkelen”.

Bij die gelegenheid gaf de voorzitter ook commentaar op geruchten dat sectordeskundigen zich tegen het besluit zouden verzetten. "Onlangs waren er geruchten dat wij ons tegen het besluit zouden verzetten. We zouden de prijzen van 300.000 dirham en 600.000 dirham niet accepteren. Dit is absoluut niet waar. We vragen alleen om specificaties. We hebben de regering ook gevraagd te definiëren wat voor soort woningtype het betreft", verduidelijkte hij.

Lees ook: Marokko vergemakkelijkt leven projectontwikkelaars

"Door het type woning te definiëren kunnen de ontwikkelaars de kosten bekendmaken en tegelijkertijd de winstmarge met de overheid bespreken," vervolgde hij. "De ontwikkelaar hanteert de verkoopprijs per vierkante meter, niet de prijs van de woning. En we mogen niet vergeten dat de kwaliteit van de woningen in de eerste plaats afhangt van de kwaliteit van de gebruikte materialen," aldus Kamil Tawfik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team