Zoeken

Marokko: demonstratie tegen de dorst in Imintanoute

22 augustus 2019 - 16:00 - Marokko

©

De bewoners van de wijk Tagadirt 1 in het Marokkaanse Imintanoute hebben zondag gedemonstreerd tegen de vele waterafsluitingen en de dorst die in de regio heerst tijdens de zomer.

Vrouwen en kinderen maar ook enkele mannen uit de kleine stad in de provincie Chichaoua verzamelden zich om te protesteren tegen de situatie in de regio dat wordt geteisterd door watertekort.

De protestactie startte als een kleine mars maar eindigde tegen alle verwachtingen in in een reuze demonstratie in het centrum van Imintanout. Barlamane bericht dat de demonstranten maatregelen eisen van de autoriteiten om hun recht op drinkwater te garanderen.

Een recent rapport van het World Resources Institute (WRI) toont aan dat Marokko met watertekort kampt en dat de situatie in de komende jaren enkel zal verergeren.

Het koninkrijk beschikt over 22 miljard m3/jaar aan hernieuwbare waterbronnen. Dat is 700 m3/jaar/persoon. Het wereldgemiddelde draait rond 1000 m3/jaar/persoon. Met de opwarming van de aarde en de bevolkingsgroei in Marokko zal dit cijfer tegen 2030 naar verwachting nog dalen tot 530 m3/jaar/persoon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team