Zoeken

Marokko: wereld-Marokkanen vrezen nieuwe stijging productprijzen

26 juni 2021 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het is niet ongebruikelijk dat in Marokko tijdens de vakantieperiode en rondom feestdagen zoals Eid ul-Adha de prijzen van verschillende producten omhoog gaan. Wereld-Marokkanen vrezen dat dit fenomeen zich ook deze zomer voor zal doen.

"De prijsstijgingen zijn gemeengoed geworden en een zeer terugkerende praktijk in Marokko, en meer in het bijzonder tijdens piekperiodes zoals Eid ul-Adha, de komst van wereld-Marokkanen, vakanties en het begin van het schooljaar", vertelt de voorzitter van de Marokkaanse Federatie van Consumentenrechten (FMDC), Bouazza Kherrati, aan de website Maroc Diplomatique. Volgens Kherrati zijn de prijzen van groenten juist gedaald deze zomer.

Lees ook: Marokko: consumentenprijsindex stijgt met 1,9%

Hoewel de FDMC tot nu toe nog geen klachten over exorbitante prijsstijgingen heeft ontvangen, vertelt Kherrati wel over een trend die al jaren gaande is. "De afgelopen jaren heeft de federatie verschillende verzoeken ontvangen met betrekking tot onroerend goed, waar verschillende Marokkanen zijn opgelicht en die nog steeds wachten op hun appartementen", zegt Kherrati.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team