Zoeken

Marokko nieuwe wapenproducent?

28 juli 2015 - 16:00 - Economie

©

Frost & Sullivan oordeelt in een nieuw rapport dat Marokko, Colombia, Maleisië, Koeweit en Singapore hun bewapeningsbegroting in de komende jaren sterk zullen zien toenemen. Een gevolg van de verslechterende veiligheidssituatie in de regio volgens het Amerikaans adviesbureau.

De begroting voor bewapening van deze landen zal in de komende tien jaar toenemen van 38,73 miljard dollar naar 55,51 miljard dollar, met een jaarlijkse groei van 3,7 procent.

Deze toename zal zware gevolgen hebben voor Marokko en de andere vermelde landen. Het adviesbureau raadt deze landen daarom aan om een eigen wapenindustrie te ontwikkelen om de kosten te verlagen en niet meer van buitenlandse leveranciers af te hangen.

Maar ook al tonen Marokko en de vier andere landen interesse in de ontwikkeling van een wapenindustrie, blijven hun "politieke bedoelingen krachtiger dan hun financiële en infrastructurele capaciteiten".

Investeren in buitenlandse technologie is daarom volgens het adviesbureau de beste oplossing. De vijf landen zullen ook het gebrek aan gekwalificeerd personeel en infrastructuur moeten aanpakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team